PÓŁPRODUKTY dla zabieganych mam
Catty - 26.04.2007 06:07
PÓŁPRODUKTY dla zabieganych mam
Korzystacie z jakichś półproduktów? Jeśli namierzyłyście w sklepach coś fajnego to polećcie.
Ja żeby przyspieszyć proces przyrządzania posiłków czasami takowych używam. Z czystym sumieniem mogę polecić SOS DO POTRAW śmietanowo-pomidorowy Knora z czerwoną, zieloną i żółtą papryką. Wczoraj dodałam do niego pokruszone przyprawy w kostce Knora: smażoną cebulę i pieprz kolorowy, usmażyłam mięsko, dodałam ten sosik i wyszedł smaczny gulasz[img]/images/forum/icons/smile.gif[/img]
Polecam też warzywa gotowe do zrobienia sałatki - do kupienia w Macro, nie wiem czy gdzieś jeszcze. Kupuję tam czasem takie warzywka - mieszanka pokrojonych sałat różnego gatunku + cienkie plastry marchewki. Wystarczy dodać sos i ew. jakieś warzywko jeszcze i sałatka gotowa [img]/images/forum/icons/smile.gif[/img]. Ostatnio np. dodałam do tego jajka na twardo, pomidory i sos majonezowo jogurtowy. Samczne a dzięki półproduktom szybciej się robi.
Monika&Michaś 3,5 r
aniek22 - 26.04.2007 06:37
Bardzo lubię i czasem uzywam sos słodko - kwaśny z łowicza w słoiczku, do mięsa mielonego, do filetów z kurczaka podsmażonych w kawałkach i do tego ryż albo makaron.
Ania i Martusia 2,5-latka[img]/images/forum/icons/smile.gif[/img]
GOHA - 27.04.2007 14:02
Ja polecam POMYSŁ NA RYBĘ Winiar. To także sposób na błyskawiczny obiad [img]/images/forum/icons/smile.gif[/img]
W okresie zimowym zajadam się mrożonymi mieszankami warzywnymi, również baaardzo szybkie danie [img]/images/forum/icons/smile.gif[/img]
GOHA i Dareczek (02.04.03)
EwkaM - 27.04.2007 23:28
to ja mog polecic sos uncle bena ostry seczuanski - do serduszek drobiowych rewelacyjny; a do kurczaka w ciescie kupuje uncle bena slodko - kwasny;
Ewa i Krzyś
Ewa - 05.05.2007 13:51
popieram. Robiłam ostatnio rybę w sosie śmietanowo - koperkowym. PYCHA
Ewa i Asiula (2l)
violes - 10.05.2007 08:57
Natalia niemogła się najeść tak jej smakowała ryba w tym sosie winiary , bardzo go polubiła
violes +Natalia 11.12.04
wyki - 11.05.2007 10:53
Do ryby po grecku kupuje mrozone warzywa pokrojone w słupki, żeby nie bawić sie w szatkowanie swieżych. Polecam też sos Łowicza słodko-kwasny, Krorra do spaghetti bolonese i do potraw chińskich. Aaaa i fundee serowe gotowe ale nie pamiętam firmy.
Iza 1.06.2003 i Kali
Catty - 12.05.2007 08:43
"Ja polecam POMYSŁ NA RYBĘ Winiar. To także sposób na błyskawiczny obiad"
Nie kupowałam porduktów z tej serii, a z reklam kojarzy mi się że POMYSŁ NA to sosy do mięs. Ale to jest do ryby, więc to chyba nie sos?
Co do mieszanek warzywnych, np. na patelnię to też korzystamy.
______________________________
http://www.okobietach.fora.pl
Catty - 12.05.2007 08:45
Też używamy ten sos, choć z mięsem mielonym nie próbowałam, może spróbujemy [img]/images/forum/icons/smile.gif[/img]
______________________________
http://www.okobietach.fora.pl
Catty - 12.05.2007 08:47
A więc jednak to są sosy. Jak przeczytałam "sos śmietanowo-koperkowy" to aż mi ślinka pociekła. Chyba spróbuję [img]/images/forum/icons/smile.gif[/img]
______________________________
http://www.okobietach.fora.pl
Catty - 12.05.2007 08:52
Z tymi warzywami pokrojonymi w słupki to rzeczywiście dobry pomysł, oszczędza się czas.
Gotowe foundee serowe też czasami kupuję, ale te na które trafiałam niestety nie smakowały mi za bardzo, wolę jednak robić sama..
______________________________
http://www.okobietach.fora.pl
Catty - 12.05.2007 08:55
O seczuanskim słyszę pierwszy raz. Słodko kwaśny kupujemy raczej Łowicza, bo tańszy.
______________________________
http://www.okobietach.fora.pl
AniaOS - 14.05.2007 13:46
seczuanski jem lyzka ze sloika... moge go dodac do wszystkiego, zjem na zimno, cieplo, w kazdej ilosci. ostatnio sprawdzilam, ze swietnie pasuje ze swiezym chlebem...
AniaOS - 14.05.2007 13:53
knorr sos bolonski do psaghetti, sos smietanowy z grzybami - obydwa do makaronow, uncle ben's ostry seczuanski - do wszystkiego, korzystam z "pomysl na" winiar - do kurczaka (sos smietanowy), mrozonki warzywne (hortex, ew. chlodnie polskie. na innych sie przejechalam i nie kupuje), frytki aviko (ewentualnie te z biedronki - ich marka wlasna. sa naprawde super, tylko biedronke mam daleko). preferuje dania jednogarnkowe, szybkie, bez duszenia czy dlugotrwalego pieczenia. nie mam ani czasu, ani sil (szczegolnie na zmywanie garow).
iwonek23 - 16.05.2007 15:53
u mnie podstawą sa wszelkie mrożonki warzywne - do sosów, zup, sałatek. Najczęściej robię jednogarnkowe dania z warzyw własnie, plus jakies mięso do ryżu czy makaronu.
z gotowych sosów bardzo lubię sos miodowo-musztardowy z knorra.
Ninka 2l. 4m.

royksoop - 23.05.2007 00:55
A ja uwielbiam sos smietanowo- grzybowy i miodowo- musztardowy Knorr [img]/images/forum/icons/cool.gif[/img] Oczywisice miesznki warzywne to podstawa- do zup, jako warzywa do obiadu itp. Poza tym uwielbiam pomidory w puszce bez skorek - nie wyobrazam sobie bez nich zycia- robie z nich sosy do spaghetti i zupe pomidorowa[img]/images/forum/icons/cool.gif[/img]
Buziaki
Monia i Maja (28 stycznia 2004)
Catty - 26.05.2007 08:39
Miodowo-musztardowego nie próbowaliśmy, brzmi smakowicie.

www.okobietach.fora.pl
Catty - 26.05.2007 08:44
Szczerze powiedziawszy nigdy nie kupowałam tych pomidorków w puszce bo mi się zdawało że to strasznie drogie musi być wiec nawet nie sprawdzałam. Ile toto kosztuje?

www.okobietach.fora.pl
EwkaM - 27.05.2007 12:01
co robisz z sosem miodowo musztardowym?
a co do pomidorów - na tony kupuje sosy primo gusto - w kartonikach, zwykle (bez przypraw znaczy) lub srodziemnomorskie; te piersze niezastapione do pomidorowki (ktora u nas moze byc 7 dni w tyg. - dla Krzycha), a srodziemnomorskie wlasnie do spagetti, lasagne czy innych makaronow;
Ewa i Krzyś
iwonek23 - 13.06.2007 10:49
Catty te pomidorki to taniocha
kupouję np w kauflandzie puszkę za ok. 2zł i robie ztego wszelkie sosy pomidorowe, zupy pomidorowe.
sos robię mieszany - puszka pomidorów, trochę koncentratu i ketchupu, odrobina wody i przyprawy oczywiście. pyszny jest:)
Ninka 2l. 4m.

iwonek23 - 13.06.2007 10:52
pytanie nie do mnie, ale że tez uzywam miodowo-musztardowego to odpowiem:)
robie go z piersiami kurzymi pokrojonymi w kostkę i usmazonymi plus ryż, a wersji bogatszej dodaję jakąś mrożonkę warzywną (np z brokułami, kalafiorem i marchewką).
pyszniutkie:)
Ninka 2l. 4m.

dorotka1 - 13.06.2007 12:40
nie uzywam za duzo gotowcow ale z czystym sumieniem polecam serie kamisu - taka w saszetkach - poterwy z roznych stron swiata - to sa jakby bazy do zrobienia potrawy - dodajesz 2 skladniki i masz zupe, drugie czy deser
chodzi mi o te saszetki:
http://www.kamis.pl/index.php/index.php/index.php/content/view/3321/
zanotowane.pldoc.pisz.plpdf.pisz.plslaveofficial.keep.pl
|
|
"cowboy,mama,i,cowboy,corka.php">Cowboy mama i cowboy córka :)
"ile,planujecie,karmic,karmicie,karmilyscie.php">ile planujecie karmić/karmicie/karmiłyście piersią
"tempo,rozwoju,a,sposob,karmienia,cos,oprocz.php">Tempo rozwoju a sposób karmienia (coś oprócz cyca)
"czy,mozna,na,cellulit,krem,z,kofeina,jesli.php">czy mozna na cellulit krem z kofeina jesli karmie
"jak,dlugo,trwa,karmienie,waszych,pociech.php">Jak długo trwa karmienie Waszych pociech?
"karmienie,drugiego,malucha,przy,pierwszym.php">Karmienie drugiego malucha przy pierwszym
"pomozcie,mi,opory,psychiczne,przed,karmieniem.php">pomozcie mi - opory psychiczne przed karmieniem
"jak,zakonczyc,lub,ograniczyc,nocne,karmienia.php">Jak zakończyć lub ograniczyć nocne karmienia
"chyba,powoli,konczy,sie,karmienie.php">Chyba powoli kończy się karmienie....
"sens,dyskusji,o,sposobie,karmienia.php">sens dyskusji o sposobie karmienia
zanotowane.pldoc.pisz.plpdf.pisz.plepicusfuror.xlx.pl
|