Strona główna
 
DZIEWCZYNY!!!!Co na OBIAD w tak upalne dni!!??!!



kasiulka8 - 29.07.2005 10:42
DZIEWCZYNY!!!!Co na OBIAD w tak upalne dni!!??!!
  Mam problem z tym bo ¿ar siê z nieba leje, a my g³odi a nic ciê¿ko strawnego nie chce mi gotowaæ, i sta¼æ d³ugo przy kuchni ,jadnak zup- ch³odnoików te¿ nie bardzo....(chocia¿ moi¿e spróbuje, je¶li macie jakis fajny przepis) wola³abym raczej co w stylu drugiego dania, albo przek±ski,JE¦LI MACIE POMYS£Y TO PODZIELCIE SIÊ TYM JAK RADZICIE SOBIE W TAKIE DNI!!!Z góry dziêkujê!






BeataB - 29.07.2005 11:11

  jajecznica z fasolk± i kefirem
kluski z owocami i jogurtem naturalnym
ry¿ z owocami / jab³kiem zapiekany
nalesniki z truskawkami/ jagodami
makaron z bia³ym serem
kluski leniwe - wprawdzie trzeba staæ przy garze, ale tylko chwilkê:)

mo¿e w stylu hiszpanskim - Gazpacho /przepis w sieci znalaz³am/
potrzeba
6 dojrzalych pomidorow
1 ogorek swiezy (nieduzy)
1 cebulka
1 zielona papryka
zabek czosnku (mozna wiecej jak ktos lubi)
oliwa
ocet winny (ew sok z cytryny)
sol pieprz do smaku

wszystko razem (pomidory i ogorek obrane ze skorki) miksuje sie razem w blenderze przyprawia do smaku i wstawia do lodowki na pare godzin zeby sie schlodzilo, podaje sie na zimno z kawalkami powyzszych warzyw pokrojonych w mini kosteczke jako dodatki (mozna podac do picia bez dodatkow), ew z kawalkiem chleba z tostownicy. Na takie gorace dni wspaniale orzezwiajace i zdrowe (duzo soli mineralnych)

g³odna siê zrobi³am, a do obiadu daleko:-)))

Beata&Patryk(03.03.03)



Kasiasta - 29.07.2005 11:50

  A ja tak po swojsku - MIZERIA[img]/images/forum/icons/smile.gif[/img]

[b]Dorota 08.08.04[img]/images/forum/icons/smile.gif[/img]



porky - 29.07.2005 12:25

  budyñ czekoladowy :)) Za nic bym nie sta³a przy garach w taki upa³.

Juleczka (Puchatek) 12.12.04




kantalupa - 29.07.2005 12:35

  A ja murem stoje przy chlodnikach, ostatnio hit u nas to melonowo-ogorkowy, zrobienie zajmuje jakies 15 minut, lacznie z myciem garow po. Duzy melon (dojrzaly) wydrazyc i zmiksowac z jednym duzym ogorkiem. Doprawiam troszke pieprzem, troszke sola i duuuuza iloscia octu balsamicznego.
Dobry na upaly jest tez mus z oberzyny, ale to juz troszke zajmuje. Dwie spore oberzyny trzeba najpierw upiec w piekarniku (polane troszke oliwka), tak ze 20 minut, zeby miazsz puscil te swoje slodkie soczki (mniam, mniam). Potem wybrac miazsz ze srodka lyzeczka i zmiksowac z sokiem z polowy cytryny, zabkiem czosnku i trzema lyzkami oliwy. Doprawic oregano i pietruszka. Jesli ktos lubi, mozna dorzucic bazylie. Mus zawsze schladzam w lodowce i zjadam na zimno z grzankami z bulki francuskiej. No normalnie cuuuuuudooooo na takie goraczki...
Pozdrawiam.

Magda i Adas 12.12.04 Edited by kantalupa on 2005/07/29 12:39.



AniaOS - 29.07.2005 13:13

  1. salatka grecka (slata,pomidor,ogorek,zabek czosnku,ser feta,oliwa z oliwek i duuuuzo swiezej bazylii) + tost,ale niekoniecznie

2.salatka z brokulow(zblanszowane brokuly,pomidor,ogorek,czosnek,jogurt naturalny danona (najlepszy, inne wyprobowalam i tylko ten jest super))

3. ryz z jablkami (gotuje ryz, wykladam na talerze i przykrywam cala kopa zimnego musu jablkowego (taki wlasnej roboty, tato mi robi :)),ale sa tez w sklepach ). moj pawel to wszystko polewa sobie jeszcze zimna,slodka smietanka.

4. genialne grzanki - musisz miec DOBRY (ale naprawde dobry) swiezy chleb (caly, z ciepla,chrupiaca skorka najlepiej) - kroisz na dosyc grube kromki, cieniutenko smarujesz oliwa z oliwek (tylko i wylacznie) lub ewentualnie prawdziwym maslem, na to kladziesz plastry dojrzalego pomidora, cieniutenkie platki serka feta (malo tego serka, tak troche na pomidorach) i swieza bazylie. zapiekasz jakies 5 minut. niebo w gebie :))) ja to robie do wszystkich salatek, na sniadania, kolacje i obiady. wazne jest tylko,zeby chleb,pomidory,oliwa i reszta byly naprawde dobre, bo jezeli to zrobisz z pomidorkow lekko czerwonych marki tesco i chlebka krojonego zawinietego w folie, to wyjdzie rzadkie paskudztwo.

5. penne z pomidorami - gotujesz makaron penne; na patelni doslownie przez minute podsmazasz plasterki czosnku i pokrojonego w kostke pomidora, mieszasz z ugotowanym makaronem i dorzucasz sporo swiezej bazylii. pycha.

6. makaron (moga byc swiderki, kokardki,rurki - co ci przyjdzie do glowy) gotujesz. ugotowany mieszasz z pokrojona w kostke papryka, pomidorem, kukurydza (puszkowa) i czerwona fasolka (tez puszkowa) - dodajesz ciut jogurtu i przyprawy do smaku.

7. gotujesz spaghetti, mieszasz z odrobina oliwy i sosem pesto (w sklepach dosyc drogi - lepiej zrobic samemu: miksujesz duuuzo bazylii, pietruszki zielonej, troszke oliwy z oliwek i ciut czosnku. roznych wersji sosu jest mnostwo w sieci)

8. gotujesz spaghetti i mieszasz z podsmazonym na oliwie z oliwek pokrojonym w plasty czosnkiem ( tej oliwy tak calkiem calkiem) i dodajesz duzo drobno pokrojonej natki pietruszki.

przyrzadzenie kazdej z tych potraw (lacznie z gotowaniem) zajmie maksymalnie 20 minut. :))

9. no i moje ulubione - pieczone ziemniaczki. czyste,wyszorowane kartofelki (ze skorka, nie sa obierane)przekrawam na pol, klade na wysmarowanej oliwa i posypanej sola blasze i pieke jakies 30-40 minut. 2 wersja - ziemniaczki cale zawijam w srebrna folie (kazdy osobno) i tez pieke 30-40 minut. do obydwu podaje sos jogurtowo-czosnkowy (jogurt danon +posiekany czosnek + sol + pieprz)albo jogurtowo-koperkowy (jogurt + koper posiekany w ilosci hurtowej + sol) i jakas salate. rewelacja :)

zycze smacznego

ania





Katarzynka - 29.07.2005 13:56

  D¿izys!!!! ONIEMIA£AM :)))

Kucharskie antytalencie -

Ka¶ka z Natusi± (3 lata :)



rudasek - 29.07.2005 14:39

  ja mia³am dzis gzik z pyrkami....[img]/images/forum/icons/smile.gif[/img]
tj ser bia³y z cebulka, szczypiorkim, smietank± , sol± i pieprzem....z ziemniakami...

Pozdrawiam

ps. w taki upa³...stac przy garach - NIE!!!

Miko³ajek 16.08.2003




AniaOS - 29.07.2005 15:24

  :))) ha! ja o gotowaniu pojecie tez mam raczej nikle, wiec umiem zrobic tylko kilka naprawde prostych i szybkich potraw (wlasnie te, ktore opisalam - makarony i grzanki nauczyla mnie robic siostra, ktora sporo czasu we wloszech spedzila. no i moze umiem kilka innych, ale bardziej pracochlonnych) ;) jednak nauczylam sie jednej rzeczy - dla mnie juz swietej - wszystkie produkty musza byc naprawde DOBRE jakosciowo (co absolutnie nie znaczy drogie!), bo te same potrawy przyrzadzone z byle jakich skladnikow sa nie do zjedzenia...
a, jeszcze pyszna jest:
1. salatka z tunczyka nr 1 - pozywna i smaczna (tak mowia,bo ja jej nigdy nie jadlam. jestem wegetarianka): puszka tunczyka w sosie wlasnym (ale w kawalkach, bron boze nie salatkowy czy flakes!!!), pokrojony w kostke pomidor, pokrojone w kostke jajko, salata zielona podarta na strzepki i ciut oliwy z oliwek +sol+pieprz
2. salatka z tunczyka nr 2 - tunczyk jak wyzej, kukurydza z puszki + szczypiorek + jogurt wymieszany z majonezem+przyprawy
3. salatka z tunczyka nr 3. - tunczyk bez zmian, pokrojony w kosteczke ogorek zielony, posiekany szczypiorek, troche posiekanej cebulki i jogurt :)

kurcze, do obiadu jeszcze jakies 2 godziny... :)))





Kingaok - 29.07.2005 15:41

  A ja lubie sobie zje¶æ w tak± pogode co¶ prostego: Ziemniaczki z koperkiem, jajko sadzone i kefirek lub ma¶lanke ( jak kto woli )

Pe³en relaks a¿ do maja :-D



Katarzynka - 29.07.2005 16:03

  wypróbujê ! (ale bez majonezu)
Wczoraj jad³am na obiad ch³odnik bazyliowy (FUJ!) i przepyszne tagliatelle z szpinakiem, suszonymi pomidorami i czosnkiem (oczywi¶cie nie robione przeze mnie ;)

Ka¶ka z Natusi± (3 lata :)



GOHA - 29.07.2005 17:19

  Ale rewelacja!!!! ANiu, przekopiowa³am ca³y Twój post!!!! Jutro jade do mamy bêdê wiêc mog³a troche poszalec w kuchni [img]/images/forum/icons/smile.gif[/img]
DZIÊKI!!!!!

GOHA i Dareczek 2 latka (02.04.03)




natinha - 29.07.2005 20:21

  a z jakim melonem robilas ?.. tez mnie chec na szla i chetnie zrobie [img]/images/forum/icons/smile.gif[/img]





Asiulek - 29.07.2005 21:06

  OOO dogadalabym sie z grudniem 26:)
co u nas jeszcze
- banal pyszny- kasza gryczana(na sypko) ze zsiadlym mleczkiem:))
- ratutui- (nie chce mi sie szukac poprawnej pisowni)
cebulka,2 cukinia,3 pomidory,papryka-pokroic w spora kostke i zesmarzyc -pozniej do garka i dusic albo zapiec w piekarniku- fajne tez smakuje jak sie zwiarze potrawe dwoma jajkami- super do makaronu i ryzu
-ziemniaczki takie jak podala "grudzien" -dla mnie to potrawa na grille- najpierw krotko gotuje w szybkowarze, pozniej kazdy owijam w sreberko i z sosem jogurtowo-szosnkowym-pycha- na grillu dopiekamy-(Katarzynko szykuje juz menu)
-chlodnik- cos ekstra szybkiego- kupuje sok burak-jablko horteksu i do tego kroje warzywka- ogorek sielony, cebula dymka, rzodkiewka, jogurt- jak byla botwinka - dodawalam
O- tak na szybko to tyle.

Jeremi04.03.2003Pola22.10.2004



Paula26 - 29.07.2005 21:16

  ³oooo mamuniu jaka¶ Ty zdolna [img]/images/forum/icons/shocked.gif[/img]

g³odno mi !!!

Paula i2latek Borys



elik - 29.07.2005 22:49

  oj tak! oberzyna to moje zdecydowanie najulubiensze warzywo! Taka paste mozna zjesc z grzanka, ze swiezym chlebem, uzyc jako nadzienie, jako dip itd itp...:-)
jak nie chce mi sie nagrzewac piekarnika, to kroje drobno surowego baklazana i smaze na oliwie na patelni. I nie miksuje a rozgniatam widelcem. Szybciej a tez dobrenkie:-)

elik i antek 18 mies




elik - 29.07.2005 23:05

  Salatka z pomidorow, mozzarelli i swiezej bazyli -zalezy jak kto lubi - albo pomidory i mozzarelle (biala, miekka) pokroic w kostke, albo w plastry i ukladac naprzemiennie. posypac posiekana swieza bazylia i polac oliwa z oliwek (albo oliwa czosnkowa, albo oliwa ziolowa, albo mieszanka oliwy ze zgniecionym czosnkiem0

salatka - co tam pod reka: grubo pokrojone pomidory, ogorki, gotowane jajko, natka pietruszki, szczypior, majonez lub smietana (mozna zjesc z chlebem albo z ziemniakami)

makaron z pomidorami: ugotowac makaron (najlepiej pene albo iny gruby). Pomidory obrac ze skorki. Przesmazyc krotko pokrojone pmidory ze zgniecionym zabkiem czosnku i bazylia (albo suszonymi ziolami np. gotowa mieszanka do spaghetti).

chlodnik - pokrojony w kostke lub starty na tarce ogorek wymieszac z jogurtem naturalnym, dodac zgnieciony zabek czosnku, gotowy zakwas barszczu i troche cukru, soli i pieprzu. Mozna zmiksowac, mozna jednie wymieszac i podac z jajkiem

makaron pene z brokulami: ugotowac brokuly (kilka minut, zeby sie nie rozgotowaly), ugotowac makaron. Na patelni rozgrzac olliwe i wrzucic kilka pokrojonych w plastry zabkow czosnku, dodac podzielone w rozyczki brokuly, posypac pieprzem czarnym, przesmazyc i dodac makaron, przesmazyc / Mozna posypac tartym serem, ale nie konecznie

i wiele, wiele innych:-)np rozne dip z surowymi warzywami, zupa z kiszonych ogorkow - na cieplo, ale lekka i odswiezajaca....

elik i antek 18 mies




qulka - 30.07.2005 13:06

  Ad. 9 to ja polecam te ziemniaczki ale jeszcze zapieczone z kalafiorem i na koncu pozypane zó³tym startym serem, mniam....
pozdrawiam

Ania i Majeczka
[04.03.2005]



Nati27 - 30.07.2005 13:17

  Ale pyszno¶ci to jest co¶ dla mnie :)

Nati i Kamilka 05.04.04[img]/images/forum/icons/wink.gif[/img]







AniaOS - 30.07.2005 15:29

  sprobuje :) ja zapiekam polowki lub cwiartki ziemniaczkow z brokulami, wszystko zalane sosem beszamelowym i posypane serem. pycha, ale kaloryczne :)))





GOHA - 04.08.2005 18:29

  Aniu, dzis robi³am penne z pomidorami. Allleeee pychaaa!!!!! Jeszcze raz dzieki za fajne przepisy [img]/images/forum/icons/smile.gif[/img]

GOHA i Dareczek 2 latka (02.04.03)




AniaOS - 04.08.2005 19:53

  ciesze sie, ze smakowalo :) a dzis mialam na obiad pyszne spaghetti z sosem cytrynowym i bazylia. moj chlopak teraz szaleje i bawi sie w jamiego olivera ;) polecam zreszta tez ksiazki "gotuj z fantazja" i "oliver w kuchni" - naprawde proste, szybkie i smaczne rzeczy...

pozdrawiam

ania i makary (10.12.2004)





GOHA - 04.08.2005 22:39

  Bardzo smakowa³o!!! Moja mama jest zachwycona ... i to dziêki Tobie [img]/images/forum/icons/smile.gif[/img]
A do mnie po 15 sierpnia "zamówili siê" znajomi, penne z pomidorami to bedzie TO [img]/images/forum/icons/smile.gif[/img] czym ich podejme [img]/images/forum/icons/smile.gif[/img]

GOHA i Dareczek 2 latka (02.04.03)




mirabelka79 - 04.08.2005 23:22

  ooo jak ja kocham ta salatke z pomidorow i mozzarelli. Jem codziennie od miesiaca, nie moge sie opamietac:))
do tego robie sobie tez zawijanca z ananasa i lososia w plasterkach tzn pol krazka anansa z puszki zawijam w plaster lososia i wcinam. Zyc nie umierac:))

Ala i Ma³gosia (16.12.2003)


  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • slaveofficial.keep.pl


  • "cowboy,mama,i,cowboy,corka.php">Cowboy mama i cowboy córka :) "ile,planujecie,karmic,karmicie,karmilyscie.php">ile planujecie karmiæ/karmicie/karmi³y¶cie piersi± "tempo,rozwoju,a,sposob,karmienia,cos,oprocz.php">Tempo rozwoju a sposób karmienia (co¶ oprócz cyca) "czy,mozna,na,cellulit,krem,z,kofeina,jesli.php">czy mozna na cellulit krem z kofeina jesli karmie "jak,dlugo,trwa,karmienie,waszych,pociech.php">Jak d³ugo trwa karmienie Waszych pociech? "karmienie,drugiego,malucha,przy,pierwszym.php">Karmienie drugiego malucha przy pierwszym "pomozcie,mi,opory,psychiczne,przed,karmieniem.php">pomozcie mi - opory psychiczne przed karmieniem "jak,zakonczyc,lub,ograniczyc,nocne,karmienia.php">Jak zakoñczyæ lub ograniczyæ nocne karmienia "chyba,powoli,konczy,sie,karmienie.php">Chyba powoli koñczy siê karmienie.... "sens,dyskusji,o,sposobie,karmienia.php">sens dyskusji o sposobie karmienia
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • epicusfuror.xlx.pl
  •  Pokrewne
     . : : .
    Copyright (c) 2008 pamietnik-prostytutki | Designed by Elegant WPT