PÓ£PRODUKTY dla zabieganych mam
Catty - 26.04.2007 06:07
PÓ£PRODUKTY dla zabieganych mam
Korzystacie z jakich¶ pó³produktów? Je¶li namierzy³y¶cie w sklepach co¶ fajnego to poleæcie.
Ja ¿eby przyspieszyæ proces przyrz±dzania posi³ków czasami takowych u¿ywam. Z czystym sumieniem mogê poleciæ SOS DO POTRAW ¶mietanowo-pomidorowy Knora z czerwon±, zielon± i ¿ó³t± papryk±. Wczoraj doda³am do niego pokruszone przyprawy w kostce Knora: sma¿on± cebulê i pieprz kolorowy, usma¿y³am miêsko, doda³am ten sosik i wyszed³ smaczny gulasz[img]/images/forum/icons/smile.gif[/img]
Polecam te¿ warzywa gotowe do zrobienia sa³atki - do kupienia w Macro, nie wiem czy gdzie¶ jeszcze. Kupujê tam czasem takie warzywka - mieszanka pokrojonych sa³at ró¿nego gatunku + cienkie plastry marchewki. Wystarczy dodaæ sos i ew. jakie¶ warzywko jeszcze i sa³atka gotowa [img]/images/forum/icons/smile.gif[/img]. Ostatnio np. doda³am do tego jajka na twardo, pomidory i sos majonezowo jogurtowy. Samczne a dziêki pó³produktom szybciej siê robi.
Monika&Micha¶ 3,5 r
aniek22 - 26.04.2007 06:37
Bardzo lubiê i czasem uzywam sos s³odko - kwa¶ny z ³owicza w s³oiczku, do miêsa mielonego, do filetów z kurczaka podsma¿onych w kawa³kach i do tego ry¿ albo makaron.
Ania i Martusia 2,5-latka[img]/images/forum/icons/smile.gif[/img]
GOHA - 27.04.2007 14:02
Ja polecam POMYS£ NA RYBÊ Winiar. To tak¿e sposób na b³yskawiczny obiad [img]/images/forum/icons/smile.gif[/img]
W okresie zimowym zajadam siê mro¿onymi mieszankami warzywnymi, równie¿ baaardzo szybkie danie [img]/images/forum/icons/smile.gif[/img]
GOHA i Dareczek (02.04.03)
EwkaM - 27.04.2007 23:28
to ja mog polecic sos uncle bena ostry seczuanski - do serduszek drobiowych rewelacyjny; a do kurczaka w ciescie kupuje uncle bena slodko - kwasny;
Ewa i Krzy¶
Ewa - 05.05.2007 13:51
popieram. Robi³am ostatnio rybê w sosie ¶mietanowo - koperkowym. PYCHA
Ewa i Asiula (2l)
violes - 10.05.2007 08:57
Natalia niemog³a siê naje¶æ tak jej smakowa³a ryba w tym sosie winiary , bardzo go polubi³a
violes +Natalia 11.12.04
wyki - 11.05.2007 10:53
Do ryby po grecku kupuje mrozone warzywa pokrojone w s³upki, ¿eby nie bawiæ sie w szatkowanie swie¿ych. Polecam te¿ sos £owicza s³odko-kwasny, Krorra do spaghetti bolonese i do potraw chiñskich. Aaaa i fundee serowe gotowe ale nie pamiêtam firmy.
Iza 1.06.2003 i Kali
Catty - 12.05.2007 08:43
"Ja polecam POMYS£ NA RYBÊ Winiar. To tak¿e sposób na b³yskawiczny obiad"
Nie kupowa³am porduktów z tej serii, a z reklam kojarzy mi siê ¿e POMYS£ NA to sosy do miês. Ale to jest do ryby, wiêc to chyba nie sos?
Co do mieszanek warzywnych, np. na patelniê to te¿ korzystamy.
______________________________
http://www.okobietach.fora.pl
Catty - 12.05.2007 08:45
Te¿ u¿ywamy ten sos, choæ z miêsem mielonym nie próbowa³am, mo¿e spróbujemy [img]/images/forum/icons/smile.gif[/img]
______________________________
http://www.okobietach.fora.pl
Catty - 12.05.2007 08:47
A wiêc jednak to s± sosy. Jak przeczyta³am "sos ¶mietanowo-koperkowy" to a¿ mi ¶linka pociek³a. Chyba spróbujê [img]/images/forum/icons/smile.gif[/img]
______________________________
http://www.okobietach.fora.pl
Catty - 12.05.2007 08:52
Z tymi warzywami pokrojonymi w s³upki to rzeczywi¶cie dobry pomys³, oszczêdza siê czas.
Gotowe foundee serowe te¿ czasami kupujê, ale te na które trafia³am niestety nie smakowa³y mi za bardzo, wolê jednak robiæ sama..
______________________________
http://www.okobietach.fora.pl
Catty - 12.05.2007 08:55
O seczuanskim s³yszê pierwszy raz. S³odko kwa¶ny kupujemy raczej £owicza, bo tañszy.
______________________________
http://www.okobietach.fora.pl
AniaOS - 14.05.2007 13:46
seczuanski jem lyzka ze sloika... moge go dodac do wszystkiego, zjem na zimno, cieplo, w kazdej ilosci. ostatnio sprawdzilam, ze swietnie pasuje ze swiezym chlebem...
AniaOS - 14.05.2007 13:53
knorr sos bolonski do psaghetti, sos smietanowy z grzybami - obydwa do makaronow, uncle ben's ostry seczuanski - do wszystkiego, korzystam z "pomysl na" winiar - do kurczaka (sos smietanowy), mrozonki warzywne (hortex, ew. chlodnie polskie. na innych sie przejechalam i nie kupuje), frytki aviko (ewentualnie te z biedronki - ich marka wlasna. sa naprawde super, tylko biedronke mam daleko). preferuje dania jednogarnkowe, szybkie, bez duszenia czy dlugotrwalego pieczenia. nie mam ani czasu, ani sil (szczegolnie na zmywanie garow).
iwonek23 - 16.05.2007 15:53
u mnie podstaw± sa wszelkie mro¿onki warzywne - do sosów, zup, sa³atek. Najczê¶ciej robiê jednogarnkowe dania z warzyw w³asnie, plus jakies miêso do ry¿u czy makaronu.
z gotowych sosów bardzo lubiê sos miodowo-musztardowy z knorra.
Ninka 2l. 4m.
royksoop - 23.05.2007 00:55
A ja uwielbiam sos smietanowo- grzybowy i miodowo- musztardowy Knorr [img]/images/forum/icons/cool.gif[/img] Oczywisice miesznki warzywne to podstawa- do zup, jako warzywa do obiadu itp. Poza tym uwielbiam pomidory w puszce bez skorek - nie wyobrazam sobie bez nich zycia- robie z nich sosy do spaghetti i zupe pomidorowa[img]/images/forum/icons/cool.gif[/img]
Buziaki
Monia i Maja (28 stycznia 2004)
Catty - 26.05.2007 08:39
Miodowo-musztardowego nie próbowali¶my, brzmi smakowicie.
www.okobietach.fora.pl
Catty - 26.05.2007 08:44
Szczerze powiedziawszy nigdy nie kupowa³am tych pomidorków w puszce bo mi siê zdawa³o ¿e to strasznie drogie musi byæ wiec nawet nie sprawdza³am. Ile toto kosztuje?
www.okobietach.fora.pl
EwkaM - 27.05.2007 12:01
co robisz z sosem miodowo musztardowym?
a co do pomidorów - na tony kupuje sosy primo gusto - w kartonikach, zwykle (bez przypraw znaczy) lub srodziemnomorskie; te piersze niezastapione do pomidorowki (ktora u nas moze byc 7 dni w tyg. - dla Krzycha), a srodziemnomorskie wlasnie do spagetti, lasagne czy innych makaronow;
Ewa i Krzy¶
iwonek23 - 13.06.2007 10:49
Catty te pomidorki to taniocha
kupoujê np w kauflandzie puszkê za ok. 2z³ i robie ztego wszelkie sosy pomidorowe, zupy pomidorowe.
sos robiê mieszany - puszka pomidorów, trochê koncentratu i ketchupu, odrobina wody i przyprawy oczywi¶cie. pyszny jest:)
Ninka 2l. 4m.
iwonek23 - 13.06.2007 10:52
pytanie nie do mnie, ale ¿e tez uzywam miodowo-musztardowego to odpowiem:)
robie go z piersiami kurzymi pokrojonymi w kostkê i usmazonymi plus ry¿, a wersji bogatszej dodajê jak±¶ mro¿onkê warzywn± (np z broku³ami, kalafiorem i marchewk±).
pyszniutkie:)
Ninka 2l. 4m.
dorotka1 - 13.06.2007 12:40
nie uzywam za duzo gotowcow ale z czystym sumieniem polecam serie kamisu - taka w saszetkach - poterwy z roznych stron swiata - to sa jakby bazy do zrobienia potrawy - dodajesz 2 skladniki i masz zupe, drugie czy deser
chodzi mi o te saszetki:
http://www.kamis.pl/index.php/index.php/index.php/content/view/3321/
zanotowane.pldoc.pisz.plpdf.pisz.plslaveofficial.keep.pl
|
|
Pokrewne |
"cowboy,mama,i,cowboy,corka.php">Cowboy mama i cowboy córka :)
"ile,planujecie,karmic,karmicie,karmilyscie.php">ile planujecie karmiæ/karmicie/karmi³y¶cie piersi±
"tempo,rozwoju,a,sposob,karmienia,cos,oprocz.php">Tempo rozwoju a sposób karmienia (co¶ oprócz cyca)
"czy,mozna,na,cellulit,krem,z,kofeina,jesli.php">czy mozna na cellulit krem z kofeina jesli karmie
"jak,dlugo,trwa,karmienie,waszych,pociech.php">Jak d³ugo trwa karmienie Waszych pociech?
"karmienie,drugiego,malucha,przy,pierwszym.php">Karmienie drugiego malucha przy pierwszym
"pomozcie,mi,opory,psychiczne,przed,karmieniem.php">pomozcie mi - opory psychiczne przed karmieniem
"jak,zakonczyc,lub,ograniczyc,nocne,karmienia.php">Jak zakoñczyæ lub ograniczyæ nocne karmienia
"chyba,powoli,konczy,sie,karmienie.php">Chyba powoli koñczy siê karmienie....
"sens,dyskusji,o,sposobie,karmienia.php">sens dyskusji o sposobie karmienia
zanotowane.pldoc.pisz.plpdf.pisz.plepicusfuror.xlx.pl
. : : . |
|