Strona główna
 
pytanie gastronomiczne



beamama - 08.12.2006 19:34
pytanie gastronomiczne
  Z czego gotujecie wywar do zup?
Ja najczê¶ciej kupowa³am skrzyde³ka drobiowe, ale
dowiedzia³am siê, ¿e w koñcówkach skrzyde³ek jest najwiêcej szkodliwych substancji pochodz±cych od tuczenia kur (np.antubiotyki).
Wszyscy bardzo lubimu zupy, s± podstaw± obiadów Antka i nie wiem na czym gotowaæ, mo¿e jakie¶ ko¶ci? np. cielêce?
Jak jest u Was?






Avocado - 08.12.2006 19:59

  Ja ostatnio ugotowa³am z szyjek indyczych i zupa by³a wyj±tkowo pyszna, czasem gotujê te¿ ze skrzyde³ek indyczych, albo z ko¶ci wo³owych.

[b]Asia, Julia 4 latka i Lenka 22.12.2006





kateczka - 08.12.2006 20:05

  ze skrzydelek,z szyjek,z kosci wolowych,czasem wrzuce fileta.Nie bierz tak tego do siebie o tych skrzydelkach,teraz wszystko co jemy jest podobno niezdrowe i powoduje raka.ja tez nie wyobrazam sobie zycia bez zupek:)pozdrawiam

Katka&Krzys(26.01.06)



kateczka - 08.12.2006 20:06

  aa i czasem tez robie zupe na zeberkach.moj maz uwielbia:)

Katka&Krzys(26.01.06)




morena - 08.12.2006 20:08

  na udkach z kurczaka

+ marcowy synek



dorotka1 - 08.12.2006 20:34

  my najbardziej lubimy na zeberkach wieprzowych
ale do dluzej niz roku szymon nie jadl wywarow z miesa





iwonek23 - 08.12.2006 20:54

  ja te¿:)

a czasami na kostce knorra jak miêsiwa brak;)

Ninka 22 m-ce




EwkaM - 08.12.2006 21:48

  wy³acznie na drobiu; skrzyd³o indyka, skrzyde³ka kurczaka, szyja indycza, udka kurczaka;

Ewa i Krzy¶



kotu¶ - 08.12.2006 22:13

  Bardzo lubiê na szyjkach z indyka i wszyscy lubimy to miêsko objadaæ,Gotujê te¿ na ud¿cu z indyka i na ¿eberkach





AniaOS - 08.12.2006 22:26

  warzywny.nigdy nie gotowalam i nie gotuje zup na miesie.

ania i makary :)





Asiulek - 09.12.2006 00:27

  ja prawie w w ogole wykluczy³am kurczaki z naszej diety- uwa¿am ¿e miêso indyka jest duzo zdrowsze i na szczescie niedoceniane w naszym kraju- dlatego wolê wywar na skrzydle z indyka czy tez golonce, udzcu itd
ostatnio tez wrócilam do wo³owiny- czêsto rosó³ mieszm- skrzyd³o z indyka plus wo³owina
Tylko zaznaczam ¿ê te wywary nale¿y gotowaæ dlugo - min 2 godz na ma³ym ogniu.
A ko¶ci cielêce super- dla mnie zw³aszcza na krupnik

Jeremi04.03.2003 i Pola22.10.2004



mirabelka79 - 09.12.2006 02:19

  ja w 80% robie tylko wywar warzywny - jakos ogolnie mieso nam nie podchodzi...

drob to i tak pestka w porownaniu z zatruciem ryb - juz dawno sie tym przestalam przejmowac bo inaczej nic bym nie jadla....






Gosia - 09.12.2006 06:41

  Kurcze to mnie zaskoczy³a¶ ztymi skrzyd³ami, ale tak na dobr± sprawê wszystko co jemy to chemia.

Gosia, mama Artka (17 maja 2002r.), która czeka na cud (kwiecieñ 2007 r.)



elik - 09.12.2006 08:16

  ja tez na warzywnych jak gotuje dla wszystkich, dla Antka czasem wrzucam jakiegos ptaka
Z wynalazkow - bardzo fajny rosolek warzywny wychodzi jak sie dorzuci do tradycyjnych warzyw zolta fasolke szparagowa. Ale musi byc zolta. Jest taki pyszny ze mozna go jesc samego z makaronem albo ryzem

Antek 2l i 10 m & Zosia 27 III 2007



Toldi_ex_Julia - 09.12.2006 11:52

  na podudziach indyczych

a cieleciny ju¿ nigdy nie tknê
jak by³am 2 tygodnie po porodzie i karmi³am niuniê wy³±cznie piersi± moja mama przywioz³a mi kawa³ek cielêciny
nie umia³am tego zrobæ wiêc wyci±gnê³am ksi±¿ke kucharsk± i tam sta³o napisane:
"miêso cielêce jest wyj±tkowo smaczne i delikatne jako ¿e pochodzi od ma³ych cielaczków karmionych wy³±cznie mlekiem mamy".....

jako ¿e mia³am koñcówkê baby-blusa to mo¿na sobie wyobraziæ jak rycza³am nad zabijanymi dzieæmi krówek
mamy je karmi± a ludzie zabieraj± i zabijaj± iemowlaki krowie na delikatne miêko
:(

Igna¶ 02' Lenka 06'
http://www.dietacambridge.biz



beamama - 09.12.2006 12:02

  Oj, Bidulko Ty........
No niestety, cielêcinka jest od cielaczków......





Vievioorka - 09.12.2006 12:33

  Zale¿y od zupki [img]/images/forum/icons/wink.gif[/img]
Krupnik najlepszy jest na ¿eberkach wieprzowych.
A tak ogólnie to szyjki indycze, porcje roso³owe, udko albo kawa³ek króliczka [img]/images/forum/icons/laugh.gif[/img]

rrenya z Nutk±






krzemianka - 09.12.2006 13:00

  Gotuje na udkach, albo ew. porcjach rosolowych.
Najchetniej gotowalabym na wywarze z warzyw, ale mlodziez sie nie najada.





krzemianka - 09.12.2006 13:02

  I Makary sie taka zupa naje?





tazmanka - 09.12.2006 15:07

  Najczesciej na zeberkach, podudziach, korpusie z indyka, czasem sam filet z kurczaka.





AniaOS - 09.12.2006 16:46

  naje. ja robie zupy bardzo geste, nie lubie "wody". jak barszcz, to tre buraki na grubej tarce, jak warzywna, to cal amasa warzyw,jak krupnik, to gesty i duza iloscia marchwii i ziemniakow, etc. bardzo rzadko juz na talerzu dorzuce makaremu lyzeczke miesa sloiczkowego "gerbera".
jestem wegetarianka, nie jem miesa i gotowanie na 3 gary chyba by mnie dobilo kompletnie...

ania i makary :)





krzemianka - 09.12.2006 16:53

  Ja tez jestem, ale na szczescie nie lubie zup, wiec gotuja tak, zeby chlopakom pasowalo. A najgestsza nawet zupa bez miesa, to dla nich malo (drugiego dania nie jedza).





lobuziara78 - 09.12.2006 17:09

  z go³êbia :) w³a¶nie ugotowa³am ma³ej
a dla nas to z porcji roso³owej drobiowej, kosci ze schabu czy karczku, ³opatki.

+ starania



eunike - 09.12.2006 17:32

  naprawdê z GO£ÊBIA??? [img]/images/forum/icons/shocked.gif[/img] takiego ptaka z dachu? [img]/images/forum/icons/smile.gif[/img]


Cyprianek (listopad 2005)



lobuziara78 - 09.12.2006 17:46

  tak, najlepszy delikatny roso³ek z warzywkami dla maleñstw
go³±b oczywiscie od holowcy i do tego m³ody do 1 roku nie taki z rynku :)

+ starania



helenb - 09.12.2006 17:56

  Dok³adnie, taki rosó³ mieszany jest super :)

H*S*K




aneci - 09.12.2006 18:41

  z korpusów drobiowych - zupy l¿ejsze, lub z ko¶ci schabowych - zupy ciê¿sze.
O toksycznych skrzyde³kach nie s³ysza³am.

Kinga lat 11 i Igor 20 m-cy.




stekopka - 09.12.2006 19:57

  ja gotuje na ko¶ciach schabu lub karczku skrzyde³ka uda i szyjki kurczaka, oraz indyka a czasem na ¿eberkach lubie tez prêgê na rosó³



agniecha



AniaOS - 09.12.2006 20:39

  no tak,ja za zupami tez nie przepadam,ale najszybciej sie je robi, makary lubi, w miare dobrze smakuja odgrzewane (gotuje dzien wczesniej wieczorem, pozniej niania odgrzewa makaronkowi). o i jak wracam z pracy to moge cos tak na szybko wciagnac...

ania i makary :)

  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • slaveofficial.keep.pl


  • "cowboy,mama,i,cowboy,corka.php">Cowboy mama i cowboy córka :) "ile,planujecie,karmic,karmicie,karmilyscie.php">ile planujecie karmiæ/karmicie/karmi³y¶cie piersi± "tempo,rozwoju,a,sposob,karmienia,cos,oprocz.php">Tempo rozwoju a sposób karmienia (co¶ oprócz cyca) "czy,mozna,na,cellulit,krem,z,kofeina,jesli.php">czy mozna na cellulit krem z kofeina jesli karmie "jak,dlugo,trwa,karmienie,waszych,pociech.php">Jak d³ugo trwa karmienie Waszych pociech? "karmienie,drugiego,malucha,przy,pierwszym.php">Karmienie drugiego malucha przy pierwszym "pomozcie,mi,opory,psychiczne,przed,karmieniem.php">pomozcie mi - opory psychiczne przed karmieniem "jak,zakonczyc,lub,ograniczyc,nocne,karmienia.php">Jak zakoñczyæ lub ograniczyæ nocne karmienia "chyba,powoli,konczy,sie,karmienie.php">Chyba powoli koñczy siê karmienie.... "sens,dyskusji,o,sposobie,karmienia.php">sens dyskusji o sposobie karmienia
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • epicusfuror.xlx.pl
  •  Pokrewne
     . : : .
    Copyright (c) 2008 pamietnik-prostytutki | Designed by Elegant WPT