Strona główna
 
pytanie kulinarne....



rudasek - 02.04.2003 13:24
pytanie kulinarne....
  Prosze o radê ...
Jestem pocz±tkuj±c± kuchark± i chia³abym usmarzyæ lub upiec schab - nie taki do obiadu , tylko do kanapek.
Proszê o rade - jak to zrobiæ..
Pozdrawiam

Rudasek i Mróweczka [ 01.09.2003]




o_d - 02.04.2003 14:32

  Do kanapek to najlepiej upiec. Najlepiej w takim rêkawie foliowym, specjalnym do pieczenia.

Schab oczywi¶cie musi byæ bez ko¶ci. Op³ucz go pod zimn± wod± i potem wytrzyj papierowym rêcznikiem. Nasmaruj przyprawami - sol± pieprzem, czosnkiem i jakimi lubisz, no i trochê majeranku. W³ó¿ do lodówki na 2-3 godziny (ale niekoniecznie). Potem w³ó¿ do tego rêkawa (rêkaw ucinasz w zale¿no¶ci od wielko¶ci miêska - oczywi¶cie nieco wiêkszy i zawi±zujesz na jednym koñcu do³±czonymi "w±sami", potem wk³±dasz schab - dolewasz trochê albo wody albo rozpuszczonej kostki roso³owej i zawi±zujesz z drugiej strony te¿ "w±sem"). Rêkaw trzeba lekko przeci±æ w jednym miejscu. No i do piekarnika - tak gdzie¶ 17 stopni na 1 godzinê i 15-20 minut. Oczywi¶cie k³adziesz ten rêkaw z miêsem na blaszce, ¿eby Ci sos nie wyciek³ do piekarnika. Po upieczeniu schab musi dobrze ostygn±æ i dopiero nadaje siê do krojenia. Zamiast rêkawa mo¿na u¿yæ pojemnik ¿aroodporny.

Powodzenia!

Ola i maluchy: Sta¶ (9.12.98), Tadzio (15.01.01) i Basia (11.01.03)



joannamaria1973 - 02.04.2003 14:34

  Ja wolê karkówkê, schab jest suchy. Chyba najpopularniejszy jest z suszonymi ¶liwkami w ¶rodku. Potem po prostu przyprawiasz wg gustu i pieczesz. Wiem ¿e moja siostra moczy miêska kilka dni w przyprawach. No i wtedy to pychota. Jak siê dowiem to Ci powiem.

ASIA mama ma³ego Patryczka 31.05.02



design - 02.04.2003 16:31

  Zajrzyj tu , jest tam pare fajnych przepisow http://kuchnia.o2.pl/

Ewa i Dominik (06.04.2003)




Pati68 - 02.04.2003 20:17

  albo tutaj http://www.mniammniam.pl

Pati i 5,5 m. Miko³ajek



o_d - 02.04.2003 21:34

  Ja wolê karkówkê z morelk± ... ¶liwka jest taka o¶lizg³a... ale te¿ dobra...

Ola i maluchy: Sta¶ (9.12.98), Tadzio (15.01.01) i Basia (11.01.03)



kleeo - 02.04.2003 21:39

  o matko, ale wy wydziwiacie...:)) Przyznam ze ja tez nosilam sie z zamiarem zadania pytania kulinarnego, i chyba to zrobie, widze ze tu niezle kucharki sa :)


kleeo i Natalia (ur.26.07.02)



EwkaM - 02.04.2003 21:41

  hihi, ja sie kiedys pytalam o lazanki

i zrobilam zgodnie z zaleceniami, a chlop powiedzial, ze calkiem niezle danie, ale lazanek to nie przypomina, hihi

Ewa i Krzy¶ (prawie 4 m.)
http://www.mln.republika.pl



kleeo - 02.04.2003 21:46

  lazanki? rzeczywiscie cos bylo, musze odszukac :)


kleeo i Natalia (ur.26.07.02)



Pati68 - 02.04.2003 21:57

  ¦liwka mniammmmm, ale nie te kalifornijskie, tylko zwyk³e wêgierki. Mo¿na jeszcze dodac (zamiast ¶liwki) jajko gotowane do ¶rodka miêsa, ale mój m±¿ uwa¿a, ze jest za md³e hihi

Pati i 5,5 m. Miko³ajek



agaHH - 03.04.2003 07:49

  Ja rozkrawam schab w plat,gdzies 1 cm grubosci.Nakladam farsz tzn.co mi pod reke wpadnie np miesko mielone,pieczarki papryka drobno skrojona,w tym wszystkim jest cebula podsmazona,czosnek.Nakladam to na plat miesa i zawijam.Na koniec obwijam to nicia.Wkladam do brytwanki zamknietej,170stop.na ok 2 godzinek.Mozna to oblozyc np tez szynka wedzona i ziolami.Smacznego
ps.Jak masz piekarnik na gaz to 160 ,150stop.




rudasek - 03.04.2003 08:36

  dziEki Dziewczyny

Widzê , ¿e umiecie gotowac i to robicie. Brawo!!!!!!!!!!!!!!
Mam nadziejê , ¿e te¿ siê nauczê.

Pozdrawiam

Rudasek i Mróweczka [ 01.09.2003]



o_d - 03.04.2003 11:32

  ja za to rozmy¶la³am o za³o¿eniu k±cika kulinarnego... czasem przydaj± siê jakie¶ sprawdzone szybkie albo bardziej wyszukane przepisy ... bo pomidorowa i kurczaczki w koñcu mog± siê znudziæ.

Co Wy na to???

Ola i maluchy: Sta¶ (9.12.98), Tadzio (15.01.01) i Basia (11.01.03)



Garfield - 03.04.2003 11:57

  Super pomys³. Trzeba poprosic Smoki zeby pomog³a zrobic takie nowe forum o gotowaniu. :-)

Gosia i ksiê¿niczka Sara ur 23.09.02




Gosiek - 03.04.2003 12:00

  popieram, k±cik kulinarny- mo¿e w koñcu uda mi siê zrobiæ domowy budyñ :-) hihi ostatnio mia³am z tym problemy

Gosiek i Tamara ur.10.05.02.
/
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • slaveofficial.keep.pl


  • "cowboy,mama,i,cowboy,corka.php">Cowboy mama i cowboy córka :) "ile,planujecie,karmic,karmicie,karmilyscie.php">ile planujecie karmiæ/karmicie/karmi³y¶cie piersi± "tempo,rozwoju,a,sposob,karmienia,cos,oprocz.php">Tempo rozwoju a sposób karmienia (co¶ oprócz cyca) "czy,mozna,na,cellulit,krem,z,kofeina,jesli.php">czy mozna na cellulit krem z kofeina jesli karmie "jak,dlugo,trwa,karmienie,waszych,pociech.php">Jak d³ugo trwa karmienie Waszych pociech? "karmienie,drugiego,malucha,przy,pierwszym.php">Karmienie drugiego malucha przy pierwszym "pomozcie,mi,opory,psychiczne,przed,karmieniem.php">pomozcie mi - opory psychiczne przed karmieniem "jak,zakonczyc,lub,ograniczyc,nocne,karmienia.php">Jak zakoñczyæ lub ograniczyæ nocne karmienia "chyba,powoli,konczy,sie,karmienie.php">Chyba powoli koñczy siê karmienie.... "sens,dyskusji,o,sposobie,karmienia.php">sens dyskusji o sposobie karmienia
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • epicusfuror.xlx.pl
  •  Pokrewne
     . : : .
    Copyright (c) 2008 pamietnik-prostytutki | Designed by Elegant WPT