Surimi
ahimsa - 10.05.2008 10:00
Surimi
jakie macie sposoby podawania surimi??? ja zjadam na zimno ale mam ogromna ochotê z czym¶ po³±czyæ;))
ahimsa - 10.05.2008 10:03
ps. ups- wiedzê ju¿ jeden w±tek;)
Snoopy. - 10.05.2008 10:06
sa³atkê polecam!
1 opakowanie paluszków 4-5 du¿ych pomidorów 2 ¶wie¿e ogórki ¶redni s³oik ogórków konserwowych 10 jajek koperek sos z knorra koperkowo-zio³owy (2 szt)
ja uwielbiam t± sa³atkê wiêc polecam!
ahimsa - 10.05.2008 11:17
Och, ja te¿ uwielbiam!:))) dzia!
miamia - 10.05.2008 15:29
sa³atka z surimi
2 avocado - dojrza³e 1 du¿e lub 2 ma³e opakowania surimi pó³ lub ca³y melon (mo¿e byæ cantalupa) zale¿nie od wielko¶ci 2-3 ³y¿ki majonezu 1-2 z±bki czosnku 1-2 szczypta mielonego chili (mo¿na wiêcje je¶li kto¶ lubi ostre) pó³ cytryny
avocado obraæ i pokroiæ w kostkê, skropiæ cytryn±, ¿eby nie ¶ciemnia³o, surimi pokroiæ w paski (poprzeczne), wymieszaæ z avocado, zrobiæ sos ( do majonezu wycisn±æ czosnek i dodaæ chili - porz±dnie wymieszaæ), sos dodaæ do avocado z surimi i wymieszaæ, obranego melona pokroiæ w kostkê i na koniec dodaæ, sa³atce dobrze robi jak postoi 15-30 minut w lodówce przed podaniem mo¿na podawaæ ze ¶wie¿± bagietk± - mniam
lauidz - 10.05.2008 17:13
Smacznie te saladki opisujecie ale ja nie lubie surimi:( Smakuje mi jak podrabiany krab...
ahimsa - 10.05.2008 18:04
Cytat:
Napisa³ lauidz
Smacznie te saladki opisujecie ale ja nie lubie surimi:( Smakuje mi jak podrabiany krab...
Bo to jest podrabiany krab :D Aleja krabów nie mam okazji jadaæ zbyt czêsto :p wiêæ surimi jest ok. Och, jak ja to lubiê! w ogóle mam fazê na owoce morza teraz. Nawet na te podrabiane;)
lauidz - 10.05.2008 18:08
Cytat:
Napisa³ ahimsa
Bo to jest podrabiany krab :D Aleja krabów nie mam okazji jadaæ zbyt czêsto :p wiêæ surimi jest ok. Och, jak ja to lubiê! w ogóle mam fazê na owoce morza teraz. Nawet na te podrabiane;)
:D Ja lubie orginaly takie jeszcze w skorupkach - stone crabs -troche sie trzeba napraowac ale warto:)mniami - szkoda ze juz po sezonie krabowym na FL :p
dorotka1 - 10.05.2008 18:17
Cytat:
Napisa³ lauidz
Smacznie te saladki opisujecie ale ja nie lubie surimi:( Smakuje mi jak podrabiany krab...
no bo to jest podrabiany krab ;) a ja czasem lubie a dla niektorych to nawet zaleta ze nie prawdziwy ;)
lauidz - 10.05.2008 18:20
Cytat:
Napisa³ dorotka1
no bo to jest podrabiany krab ;) a ja czasem lubie a dla niektorych to nawet zaleta ze nie prawdziwy ;)
Dorotko a na czym ta zaleta polega????:)
ahimsa - 10.05.2008 18:29
Cytat:
Napisa³ lauidz
:D Ja lubie orginaly takie jeszcze w skorupkach - stone crabs -troche sie trzeba napraowac ale warto:)mniami - szkoda ze juz po sezonie krabowym na FL :p
Szczê¶ciara:)
dorotka1 - 10.05.2008 18:31
Cytat:
Napisa³ lauidz
Dorotko a na czym ta zaleta polega????:)
na tym ze to malowana ryba a sa osoby ktore skorupiaka do ust by nie wziely przeciez
lauidz - 10.05.2008 18:40
Cytat:
Napisa³ dorotka1
na tym ze to malowana ryba a sa osoby ktore skorupiaka do ust by nie wziely przeciez
A no. Jest jakas czesc zydow, ktora nie je je owocow morza - ani krabow ani lobstertow ani nic takiego - bo uwazaja ze sa nieczyste. Ja tam nie wiem czy sa nieczyste - ale sa na pewno pyszniackie:)
lauidz - 10.05.2008 18:42
Cytat:
Napisa³ ahimsa
Szczê¶ciara:)
:) Zaprzaszam w odwiedziny:) http://www.joesstonecrab.com/ tam Cie zabiore:D
ahimsa - 12.05.2008 22:26
Cytat:
Napisa³ lauidz
:) Zaprzaszam w odwiedziny:) http://www.joesstonecrab.com/ tam Cie zabiore:D
Uwa¿aj, kochana bo ja takie rzeczy to na serio!:)))))))))) ps. aleee ceny maj±! ulala;)
lauidz - 13.05.2008 00:00
Cytat:
Napisa³ ahimsa
Uwa¿aj, kochana bo ja takie rzeczy to na serio!:)))))))))) ps. aleee ceny maj±! ulala;)
bo to taki fancy lokal:) To kiedy bedziesz????;)
ahimsa - 13.05.2008 15:36
Cytat:
Napisa³ lauidz
bo to taki fancy lokal:) To kiedy bedziesz????;)
M±¿ mówi,¿e na wkacaje;) tylko siê obawia lotu tak daleko z ma³ymi...:p
Mewa - 13.05.2008 17:24
Ja od niedawna robie surimi w ciescie: Przygotowuje ciasto jak na nalesniki - moze troche bardziej geste , surimi przyprawiam sola i pieprzem, mozna jakimis ziolami jak ktos lubi, potem wrzucam na rozgrzany olej i smaze. Wazne jest zeby wrzucic na rozgrzany olej i szybko przewrocic tak zeby ciasto nie splynelo na jedna strone (mam nadzieje, ze zrozumuiecie o co mi chodzi , bo jakos sie wyslowic nie potrafie dzisiaj ;) ). Tak przygotowane surimi podaje z sosem pieczarkowym na zimno: drobno pokrojone pieczarki podsmazam na masle az do zrumienienia(zupelnie inny smak niz smazone na oleju), potem dodaje do tego smietane 18%, a raczej pieczarki do smietany - sosik na zimno, ale mozna tez odwrotnie - zalezy od preferencji :). Na koniec zajadamy sie surimi polanymi takim sosikiem lub maczanymi w sosie. Smacznego :)
lauidz - 13.05.2008 17:40
Cytat:
Napisa³ ahimsa
M±¿ mówi,¿e na wkacaje;) tylko siê obawia lotu tak daleko z ma³ymi...:p
Poweidz mu ze latem nie ma sezonu na kraby:) - lepiej zima - i huragany latem miewamy i goraco ze hohoh
ahimsa - 14.05.2008 08:58
Cytat:
Napisa³ lauidz
Poweidz mu ze latem nie ma sezonu na kraby:) - lepiej zima - i huragany latem miewamy i goraco ze hohoh
Ooo, to co¶ dla mnie! wielbicielki programów o tornadach! :D:D:D
kantalupa - 14.05.2008 11:46
w sumie chyba tylko raz w zyciu jadlam, ale za to uwielbiam kraba i nawet jesli to jest tylko erzac, to moze salatkie z kraba? przepis opracowalam sama na wspomnienie fantastycznych krabow w maine, skad pochodzi moj slubny
kupuje kraba w puszcze (w wiorkach), wiec trzeba drobno te paluszki posiekac i odcisnac wode dodac do nich drobniusienko posiekane wewnetrzne czesci selera naciowego (same serduszka selerowe najlepiej, zeby byly miekkie i delikatne) i sporo drobno posiekanej naci pietruszki przyprawic sola i jakas przyprawa do ryb, najlepiej mieszanka z sola, pieprzem, lisciem laurowym, gozdzikami, zielem angieslkim, moze szczypta imbiru, kardamonu, cynamonu i papryki polaczyc wszystko majonezem i podawac na cieplej bulce z salata
(slinotok nad klawiatura na sama mysl...)
ahimsa - 14.05.2008 16:01
Cytat:
Napisa³ kantalupa
w sumie chyba tylko raz w zyciu jadlam, ale za to uwielbiam kraba i nawet jesli to jest tylko erzac, to moze salatkie z kraba? przepis opracowalam sama na wspomnienie fantastycznych krabow w maine, skad pochodzi moj slubny
kupuje kraba w puszcze (w wiorkach), wiec trzeba drobno te paluszki posiekac i odcisnac wode dodac do nich drobniusienko posiekane wewnetrzne czesci selera naciowego (same serduszka selerowe najlepiej, zeby byly miekkie i delikatne) i sporo drobno posiekanej naci pietruszki przyprawic sola i jakas przyprawa do ryb, najlepiej mieszanka z sola, pieprzem, lisciem laurowym, gozdzikami, zielem angieslkim, moze szczypta imbiru, kardamonu, cynamonu i papryki polaczyc wszystko majonezem i podawac na cieplej bulce z salata
(slinotok nad klawiatura na sama mysl...)
O, trafia do kolekcji!:)
zanotowane.pldoc.pisz.plpdf.pisz.plslaveofficial.keep.pl
|
|
Pokrewne |
"cowboy,mama,i,cowboy,corka.php">Cowboy mama i cowboy córka :)
"ile,planujecie,karmic,karmicie,karmilyscie.php">ile planujecie karmiæ/karmicie/karmi³y¶cie piersi±
"tempo,rozwoju,a,sposob,karmienia,cos,oprocz.php">Tempo rozwoju a sposób karmienia (co¶ oprócz cyca)
"czy,mozna,na,cellulit,krem,z,kofeina,jesli.php">czy mozna na cellulit krem z kofeina jesli karmie
"jak,dlugo,trwa,karmienie,waszych,pociech.php">Jak d³ugo trwa karmienie Waszych pociech?
"karmienie,drugiego,malucha,przy,pierwszym.php">Karmienie drugiego malucha przy pierwszym
"pomozcie,mi,opory,psychiczne,przed,karmieniem.php">pomozcie mi - opory psychiczne przed karmieniem
"jak,zakonczyc,lub,ograniczyc,nocne,karmienia.php">Jak zakoñczyæ lub ograniczyæ nocne karmienia
"chyba,powoli,konczy,sie,karmienie.php">Chyba powoli koñczy siê karmienie....
"sens,dyskusji,o,sposobie,karmienia.php">sens dyskusji o sposobie karmienia
zanotowane.pldoc.pisz.plpdf.pisz.plepicusfuror.xlx.pl
. : : . |
|